Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Έναρξη του προγράμματος "Παίζουμε Μαζί"Έναρξη του προγράμματος


Λεζάντα φωτογραφίας: Κυρίως κείμενο άρθρου: 


Ωφελούμενοι του Κέντρου μας και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Κιλκίς συμμετέχουν στο πρόγραμμα που αφορά τη συνύπαρξη ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία, με διαφορετική καταγωγή, θρησκευτικές καταβολές και πεποιθήσεις. Μέσα από ένα ολυμπιακό(μπάσκετ) και ένα παραλυμπιακό (μποτσια) άθλημα θα συν-προπονηθούν όλοι ανακαλύπτοντας τις διαφορές, τις ομοιότητες και τα κοινά σημεία, στοιχεία απαραίτητα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα.

Απώτερος στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να συνυπάρξουν, αντιλαμβανόμενοι τη διαφορετικότητα ,στοιχεία τα οποία θα δώσουν εφόδια σε όλους για μια ρεαλιστική καταγραφή και αφομοίωση της κοινωνικής πραγματικότητας του αιώνα μας.

Στο τέλος των προπονήσεων, πριν το κλείσιμο των σχολείων, θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης. Μια γιορτή της συνύπαρξης και της δημιουργίας συνεκτικών δεσμών, ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες, έθιμα, ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία.
Στη γιορτή αυτή θα υπάρχει και η δυνατότητα να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι και εδέσματα διαφορετικών καταβολών και προέλευσης, τα οποία θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Υπάρχουμε όλοι με τη διαφορετικότητά μας, χωρίς να την κρύβουμε, αλλά και χωρίς να τη αφομοιώνουμε, απολαμβάνουμε όλοι την ισότητα.

Το σύνθημά μας θα είναι: ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον καθηγητή Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελούν μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)