Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: ΑνακοινώσειςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

 

"ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ"

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων της Ένωσης ποντίων ν.Κιλκίς "Αργοναύτες" στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης κατα τη διάρκεια της οποίας ξεναγίθηκαν στους χώρους μας και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που παρακολουθούν οι ωφελούμενοί μας. Ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Ποντίων ν.Κιλκίς "Αργοναύτες" για την σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και ιδιαίτερα για τα υπέροχα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που μας πρόσφεραν ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το φετινό bazaar του Συλλόγου Γονέων , Κηδεμόνων & Υποστηρικτικών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης!!!

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» ,με την παρουσία μαθητών και δασκάλων της πόλης μας, φιλικός αγώνας μπάσκετ στο Δ.Α.Κ. Κιλκίς (Νέο Κλειστό Γυμναστήριο) μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του ΑΕΤΟΥ και της ομάδας μπάσκετ των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Ακολούθησε αγώνας μπάσκετ με τροχοκαρλεκλες μεταξύ των ομάδων Άρης Θεσσαλονίκης και Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές των σχολείων να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παίκτες των ομάδων και να παίξουν παιχνίδια εξοικείωσης με τις τροχοκαρέκλες με την καθοδήγηση του καθηγητή Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.
Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, τον ΑΕΤΟ Κιλκίς , το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς με το σύνθημα
«Όλοι ίσοι, όλοι MVP»
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και την παρουσία σας σε αυτή τη σημαντική ημέρα για εμάς και τους ωφελούμενούς μας.
Οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελούν μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

 

 

 

 

 

 

Ετήσιος χορός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Σας περιμένουμε στο Κτήμα των Ευχών να περάσουμε ένα όμρφο βράδυ με πλούσιο λαϊκοποντιακό πρόγραμμα και πολλά δώρα απο την κλήρωση αλλά και για έναν καλό σκοπό. Τα έσοδα απο την πώληση των λαχνών θα δοθούν στην οικογένεια ωφελούμενης του Κέντρου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική με σκοπό την κάλυψη της νοσηλείας .

xoros18

 

 

3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση ωφελούμενου

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλη μία πρωτιά για το πρόγραμμα "Φροντίδα Κατοικίδιου"

 

 

 

Το πρόγραμμα «φροντίδα κατοικίδιου» που υλοποιείται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης από ομάδα ωφελούμενων και την καθοδήγηση του εργοθεραπευτή και εκτροφέα καναρινιών Ευθύμη Παρασκευόπουλου, έφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άλλη μία πρωτιά.

 Μετά το πέρας της αναπαραγωγικής περιόδου τα καναρίνια του Κέντρου μας συμμετείχαν σε διαγωνισμό που έγινε στην Καβάλα,  από τον οποίο επέστρεψαν με 1η και 2η θέση. Το καναρίνι της  1ης  θέσης συγκέντρωσε 92 βαθμούς και το καναρίνι της 2ης θέσης συγκέντρωσε 91 βαθμούς. Τα καναρίνια που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήταν συνολικά 4 λευκά κυρίαρχα.

Για άλλη μία χρονιά οι ωφελούμενοι του Κέντρου μας πήραν τη χαρά να δουν τα κατοικίδια που εκπαιδεύονται να φροντίζουν , να ξεχωρίζουν και να βραβεύονται. Η αγάπη και η θέληση τόσο του υπευθύνου της δράσης όσο και των ωφελούμενων του Κέντρου μας είχε αποτέλεσμα.

Η δράση «φροντίδα κατοικίδιου» αποτελεί μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).   

 

 

Εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία"

 

 

 Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Π.Α.Σ "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς και των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης με το σύνθημα "Όλοι μαζί μπορούμε, όλοι MVP".

Θα ακολουθήσιε αγώνας μπάσκετ με τροχοκαρέκλες απο την ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας θα δθεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Κικλίς (Νέο Κλειστό Γυμναστήριο)

10:00 Έναρξη με αγώνα ΑΕΤΟΣ-ΚΚΣ

11:00Αγώνας μπάσκετ με τροχοκαρέκλες απο την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.

12:00 Λήξη

Σας περιμένουμε!!!

Οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελούν μέρος της πράξης "ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης" που συγχρηματοδοτείται απο την Ελλάδα κια την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

 

 

 Συμμετοχή του ΚΚΣ σε διαγωνισμό Καναρινιών με το πρόγραμμα "Φροντίδα Κατοικίδιου"

 

Το πρόγραμμα "Φροντίδα Κατοικίδιου" υλοποιείται απο τον εργοθεραπευτή και εκτροφέα καναρινιών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Ομάδα ωφελούμενων με την καθοδήγηση του εργοθεραπευτή έχει αναλάβει όλα όσα περιλαμβάνει η φροντίδα των καναρινιών. Μετά το τέλος της παραγωγικής περιόδου ήρθε η πρώτη μας συμμετοχή σε διαγωνισμό για το 2018!

Καλή επιτυχία!

Οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελούν μέρος της πράξης "ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης" που συγχρηματοδοτείται απο την Ελλάδα κια την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

 

 

 Ετήσιος χορός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλογου Γονέων , Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του ΚΚΣ

 

 

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλόγου Γονεών , Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης που θα γίνει στο "Κτήμα των Ευχών" στις 8 Δεκεμβρίου!

 

Σας περιμένουμε !!

 

 

 

 Έναρξη του προγράμματος "Παίζουμε Μαζί"

 

Για 3η χρονιά ξεκινάει το πρόγραμμα "Παί-ζουμε μαζί" σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Ωφελούμενοι του Κέντρου μας και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Κιλκίς συμμετέχουν στο πρόγραμμα που αφορά τη συνύπαρξη ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία, με διαφορετική καταγωγή, θρησκευτικές καταβολές και πεποιθήσεις. Μέσα από ένα ολυμπιακό(μπάσκετ) και ένα παραλυμπιακό (μποτσια) άθλημα θα συν-προπονηθούν όλοι ανακαλύπτοντας τις διαφορές, τις ομοιότητες και τα κοινά σημεία, στοιχεία απαραίτητα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα.

Απώτερος στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να συνυπάρξουν, αντιλαμβανόμενοι τη διαφορετικότητα ,στοιχεία τα οποία θα δώσουν εφόδια σε όλους για μια ρεαλιστική καταγραφή και αφομοίωση της κοινωνικής πραγματικότητας του αιώνα μας.

Στο τέλος των προπονήσεων, πριν το κλείσιμο των σχολείων, θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης. Μια γιορτή της συνύπαρξης και της δημιουργίας συνεκτικών δεσμών, ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες, έθιμα, ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία.
Στη γιορτή αυτή θα υπάρχει και η δυνατότητα να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι και εδέσματα διαφορετικών καταβολών και προέλευσης, τα οποία θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Υπάρχουμε όλοι με τη διαφορετικότητά μας, χωρίς να την κρύβουμε, αλλά και χωρίς να τη αφομοιώνουμε, απολαμβάνουμε όλοι την ισότητα.

Το σύνθημά μας θα είναι: ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον καθηγητή Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης αποτελούν μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

 

- Πασχαλινές δημιουργίες των ωφελουμένων μας (29 - 03 - 2018)

- 4ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης (15 - 03 - 2018)

- Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2018 ( 14 - 03 - 2018)

- Διάκριση για τη φροντίδα κατοικιδίου ζώου (29 - 1 - 2018)

- Ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων (10 - 5 - 2017)

- Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το Δρόμο Υγείας και Αλληλεγγύης ( 9 - 5 - 2017)

- 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ( 6 - 4 - 2017)

- 3ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης ( 5 - 4 - 2017)

- Ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων ( 7 - 11 - 2016)

- Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ωφελούμενους ( 5 - 10 -2016)

- 2ος δρόμος τρεξίματος και υγείας (16 - 05 - 2016)

- Με επιτυχία υλοποιήθηκαν οι Πρώτοι Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης (15 - 05 - 2015)

- Αγώνες Δρόμου Υγείας και Αλληλεγγύης (23 - 04 - 2015)

- Προσωρινός πίνακας ωφελουμένων (19 - 11 - 2014)

- Ανακοίνωση εύρεσης ωφελουμένων ( 22 - 10 - 2014)

- Ανακοίνωση εύρεσης ωφελουμένων (13 - 01 -2014)

- Πρόσκληση για ωφελούμενους στο πλαίσιο νέου κύκλου του προγράμματος «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» (04 - 9 - 2013)

Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σύντομη περιγραφή: 
Σας περιμένουμε σήμερα στο Κτήμα των Ευχών να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ άλλα και για έναν καλό σκοπό! Τα έσοδα από την πώληση των λαχνών θα δοθούν στην οικογένεια μιας ωφελούμενης του Κέντρου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική με σκοπό την κάλυψη νοσηλείας. Πλούσιο λαϊκοποντιακό πρόγραμμα και πολλά δώρα από την κλήρωση!