Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: ΕργαστήριαΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Τα εργαστήρια του κέντρου περιλαμβάνουν την εκμάθηση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων και ενισχύουν την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων και της αυτοεπίγνωσης των ΑμεΑ. Παράλληλα αποσκοπούν στην απόκτηση εργασιακών συνηθειών που αποβλέπουν στην απασχόληση των ωφελούμενων μέσω της μελλοντικής ένταξης τους στην αγορά εργασίας, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της προώθησης της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας στον άμεσο οικογενειακό περίγυρο των ωφελουμένων.

Κατά το χρόνο παραμονής τους στα εργαστήρια, οι ωφελούμενοι μας απασχολούνται με χειροτεχνία, διακόσμηση, κατασκεύη πάνινης κούκλας, εργόχειρα είδη αλλά και κατασκευές από πηλό, γύψο, ξύλο, κερί κλπ. Ξεχωριστή δραστηριότητα αποτελεί το εργαστήρι φυτικής παραγωγής που περιλαμβάνει την καλλιέργεια κηπευτικών ειδών σε χώρο που μας έχει παραχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου στον προαύλειο χώρο του παρεκλησσίου του Προφήτη Ηλία.

 Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούμε και επισκέψεις σε ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την ενημέρωση γύρω από διάφορα επαγγέλματα, τις διαδικασίες και τα μέσα που ακολουθούν παρέχοντας γνώσεις και προεπαγγελματική κατάρτιση.