Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Λίγα λόγια για εμάςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Ν.Π.Ι.Δ.  "Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης" ιδρύθηκε το 1994 από τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Κιλκίς ως μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κάτι καινούριο στο χώρο της αναπηρίας, κατι το οποίο θα προσφέρει μια φιλόξενη αγκαλιά στα άτομα με αναπηρία. 

Αρχικά λειτούργησε ως Εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΑμεΑ ενώ από το 1999 λειτουργεί ως Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

Σήμερα λειτουργεί η μία βάρδια ενώ με την άδεια λειτουργίας έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως και 72 ωφελούμενους ημερησίως σε δύο βάρδιες. 

Παρέχουμε 

α) θεραπείες (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία)

β) υποστήριξη από ψυχίατρο, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό

γ) προσαρμοσμένη φυσική αγωγή

δ) εργαστήρια προεπαγγελματικής κατάρτισης

ε) δράσεις κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας και πιστεύοντας σε μια κοινωνία που δέχεται ισότιμα όλα τα μέλη της συνεργαζόμαστε με διάφορους φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιώματων για όλους ανεξαιρέτως ιδιαιτεροτήτων.

Ο φορέας μας είναι δομημένος και αποτελείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεπιστημονική Ομάδα, την ολομέλεια του προσωπικού καθώς και επί μέρους ομάδες εργασίας ανάλογα με το αντικείμενο.