Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: ΥδροθεραπείαΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Η θεραπευτική κολύμβηση-υδροθεραπεία αποτελεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, με κύριο "μέσο" το νερό

Εφαρμόζεται για την βελτίωση της κινητικότητας του ατόμου με αναπηρία.Παράλληλα όμως ενδείκνυται για νευρομυϊκές διαταραχές, όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση, η μυοπάθεια, ομοίως ποικίλα σύνδρομα, κ.α. Για διαταραχή λόγου, για ΔΕΠ - Υ, για αναπτυξιακές διαταραχές, όπως είναι ο αυτισμός, το σύνδρομο aspenger, κ.α. Τέλος, για αισθητηριακές διαταραχές και για νοητική υστέρηση. 

Η θεραπευτική κολύμβηση - υδροθεραπεία συνδυάζει την ισορροπία, με τον συντονισμό των κινήσεων, την κίνηση και τον έλεγχο της κίνησης, την ενδυνάμωση, αλλά και την αισθητική απόλαυση και ψυχαγωγία του ίδιου του παιδιού. 

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου παρακολουθούν συνεδρίες υδροθεραπείας σε πισίνα, όπου πληρούνται οι σχετικές προδιαγραφές για  την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή τους.

Η υδροθεραπεία πραγματοποιείται από τον καθηγητή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής του φορέα μας με την υποστήριξη των βοηθών νοσηλευτών και τη συνοδεία μελών του προσωπικού.

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο φορέα μας, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί δια ζώσης τις θεραπείες.