Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Θεραπευτική ΙππασίαΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Η θεραπευτική ιππασία χρησιμοποιεί το άλογο ως μέσο, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική ανωριμότητα. Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια στους ανθρώπους. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος, βοηθώντας τον αναβάτη να ανακαλύψει πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως τις κινητικής και προσωπικής του ανεξαρτησίας.

Τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας είναι: η αύξηση της συμμετρίας, η βελτίωση της ισορροπίας, της στάσης και του ελέγχου του κεφαλιού, η ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου, η βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων αύξηση της προσοχής, της ικανότητας του προσανατολισμού κ.α

Η θεραπευτική ιππασία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της Κοινωνικής Λειτουργού του φορέα, η οποία είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας από τη Διεθνή Ομοσπονδία χρήσης των αλόγων στην εκπαίδευση και τη θεραπεία.