Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Ο χώρος μαςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Από την αρχή της λειτουργίας του ο φορέας μας φιλοξενείται σε ένα ιδιαίτερο κτίριο, άμεσα συνδεδεμένο με την πόλη του Κιλκίς και τις αναμνήσεις των κατοίκων του, στον αριθμό 36 της οδού 21η Ιουνίου.

Οι εγκαταστάσεις μας, ανακαινισμένες το 2016 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκτείνονται σε δύο επίπεδα (ισόγειο και όροφος) ενώ για τη λειτουργία των εργαστηρίων μας μισθώνουμε χώρο σε παρακείμενη οικοδομή, στην οδό Μιλτιάδου αριθμός 1.

Έχουμε φροντίσει ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για να φιλοξενεί καθημερινά άτομα με αναπηρία.Στα 360 τ.μ. των ωφέλιμων κτιριακών μας εγκαταστάσεων διαθέτουμε αίθουσα εργοθεραπείας, αίθουσα λογοθεραπείας, αίθουσα φυσικοθεραπείας, αίθουσα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, αίθουσα νοσηλευτικής υπηρεσίας - ησυχαστήριο, κουζίνα, αίθουσα συγκεντρώσεων και ψυχαγωγίας, δύο αίθουσες εργαστηρίων, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους χώρους υγιεινής.

Επιθυμία μας είναι οι ωφελούμενοι μας να νιώθουν άνετα και ασφαλείς και να εισπράττουν όσα τους αξίζουν: θεραπείες, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση.

Το κτίριο του Κέντρου (ή αλλιώς το κίτρινο κτίριο στη στροφή του Νοσοκομείου όπως είναι γνωστό σε πολλούς) χρονολογείται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία ενώ στην κυριότητα του δημοσίου ανήκει από το 1929. 

Εδώ αρχικά στεγάστηκε το Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών του Νομού Κιλκίς. Στη διάρκεια της κατοχής στέγασε ένα τάγμα εθνοφυλακής και αργότερα το τοπικό παράρτημα του τότε Πατριωτικού Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντίληψης που είναι περισσότερο γνωστό ως Π.Ι.Κ.Π.Α.

Από το 1994 παραχωρήθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς και στη συνέχεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρήση στον φορέα μας.