Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Κοινωνική ΥπηρεσίαΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Η κοινωνική υπηρεσία συνεργάζεται με τις οικογένειες των ΑμεΑ προκειμένου να εντοπίσει και να αξιολογήσει τις νοητικές ικανότητες, τις δεξιότητες, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, διαταραχές συμπεριφοράς, δυσκολίες μάθησης προσαρμογής και ένταξης στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Παράλληλα, τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας παρέχουν ομαδική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, οργανώνουν ενημερωτικές επισκέψεις και μελέτες ερευνητικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας.

Ακόμη, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για προνοιακά και ασφαλιστικά θέματα, τις δυνατότητες οικονομικής διευκόλυνσης από τις υπάρχουσες πηγές της κοινότητας καθώς και για τα δικαιώματα των ατόμων με διαφορετικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

Τέλος, στοχεύει στην ένταξη των ατόμων στην κοινότητα που προϋποθέτει σταδιακή προετοιμασία των ατόμων και περιλαμβάνει:

Στόχος των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται είναι  τα άτομα να κοινωνικοποιηθούν, να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και δύναμη ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Για τους παραπάνω λόγους, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πραγματοποιεί δραστηριότητες και παρεμβάσεις σε καθημερινή βάση μέσα στην κοινότητα όπως πρόγραμμα εξόδων – περιπάτων σε χώρους ψυχαγωγίας & αναψυχής, παρακολούθηση εκδηλώσεων κ.τ.λ.