Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Προσαρμοσμένη Φυσική ΑγωγήΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Ο σκοπός της  Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής  (ΠΦΑ) δεν διαφοροποιείται από τον σκοπό της Φυσικής Αγωγής της τυπικής εκπαίδευσης που είναι η αρμονική σωματική ανάπτυξη, η ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών καθώς και η  ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. 

Προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των ωφελουμένων καθώς και η ενίσχυση της υγείας τους. Συγκεκριμένα επιδιώκεται η ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων (κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη), των  φυσικών σωματικών ικανοτήτων (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία), της μη λεκτικής επικοινωνίας (εκφραστική κίνηση, δημιουργική κίνηση), κοινωνικών και ψυχικών αρετών (συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, αυτοπειθαρχία, θέληση, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή και θάρρος), της αυτοεκτίμησης, της δημιουργικότητας, καθώς και η υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Η προσαρμοσμένη Φ.Α. αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ανθρώπους μας, να ενταχθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και να αποδείξουν πως δεν υστερούν σε τίποτα από τους υπόλοιπους.

Το Κέντρο συνεργάζεται με το φορέα Special Olympics Hellas,και υλοποιεί προπονητικό πρόγραμμα στο άθλημα του bocce,με ανάλογες επιτυχίες σε πανελλήνιους αγώνες