EnglishEnglish
    
Ανακαίνιση του κτιρίου

Το 2016, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών ΑμεΑ του Κέντρου, το κεντρικό κτίριο των εγκατάστασεων μας ανακαινίστηκε πλήρως και έγινε περισσότερο φιλόξενο για τους καθημερινούς του χρήστες, τα άτομα  με αναπηρία και τους επισκέπτες.

Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκησαν περίπου 6 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων μέρος της δομής φιλοξενήθηκε από το Δήμο Κιλκίς στους χώρους του ΚΔΑΠ. Το αποτέλεσμα κρίνεται εξόχως ικανοποιητικό και ποιοτικό χάρη στη φροντίδα του πολιτικού μηχανικού κ. Στ. Καρέλη ο οποίος είχε αναλάβει αφιλοκερδώς και την εκπόνηση της μελέτης ανακαίνισης. Στο ίδιο πλαίσιο οφείλει να επισημανθεί η συνεισφορά του συντοπίτη μας τοπογράφου Γ. Μωϋσίδη για την δωρεάν εκπόνηση του σχετικού τοπογραφικού καθώς και του μηχανολόγου μηχανικού Σ. Φωτιάδη και επιβλέποντα Κ. Τσακαλώζου. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ο κ. Ν. Τατίδης παραχώρησε δωρεάν τον αποθηκευτικό του χώρο με τον κ. Μ. Θαμνίδη να αναλαμβάνει το κόστος της μεταφοράς.

Το κτίριο είναι πλήρως προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία και παρέχει όλα τα εχέγγυα για αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής. Παράλληλα είναι μονωμένο και αναβαθμισμένο ενεργειακά καθώς στηρίζει τη λειτουργία του σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ χρησιμοποιεί μεθόδους για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

       1. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων.: Αντικαταστάθηκαν τα παλαιώτερα ξύλινα κουφώματα με νέα, σύγχρονης κατασκευής και εμφάνιση ξύλου θερμομωνοτικά

       2.Αντικατάσταση δαπέδων.: Το παλιό δάπεδο από πλακάκια βινυλίου και μάρμαρο αντικαταστάθηκε από πλωτό, λείο δάπεδο με εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης και επίστρωση κεραμεικών πλακιδίων με αντιολισθητικές ιδιότητες όπου χρειάζεται.

       3.Αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων.: Τα  εσωτερικά κουφώματα έχουν σημαντικές φθορές και δεν  θα έχουν το κατάλληλο ύψος, λόγω των νέων δαπέδων ενδοδαπέδιας θέρμανσης, τα οποία έχουν μεγαλύτερο πάχος. Θα αντικατασταθούν με νέα στο ίδιο άνοιγμα (εκτός από κάποια που θα γίνουν λίγο φαρδύτερα για λειτουργικούς λόγους). Τα νέα θα είναι κοινά ξύλινα πρεσαριστά.

       4. Θερμομόνωση κτιρίου. Επειδή το κτίριο αυτό είναι ένα από τα λίγα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, οι εξωτερικές όψεις έμειναν αναλλοίωτες. Στην εσωτερική επιφάνεια των τοίχων τοποθετήθηκε πετροβάμβακας και στη συνέχεια επενδύθηκαν με γυψοσανίδα.

       5.Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης - κλιματισμού:  Η παλαιά εγκατάσταση καλοριφέρ και οι κλιματιστικές συσκευές (σπλίτ). αντικαταστάθηκαν από σύστημα ενδοδαπέδιας ψύξης - θέρμανσης, το οποίο είναι το πλέον ενδεδειγμένο για τα ΑμεΑ, όπως επίσης , είναι το πλέον οικονομικότερο, σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. 

       6. Ανελκυστήρας.Αποκαταστάθηκε η πλαϊνή όψη του κτιρίου στην αρχική της μορφή ενώ στο κλιμακοστάσιο που δημιουργήθηκε τοποθετήθηκε νέος ανελκυστήρας κατάλληλος για τη μεταφορά ΑμεΑ.

      7.Ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση.: Τροποποιήθηκε η παλαιά ηλεκτρική εγκατάσταση ενώ η υδραυλική εγκατάσταση αντικαταστάθηκε με νέα.

        8.Αντικατάσταση κουζίνας.: Κατασκευάστηκε νέα μεγαλύτερη κουζίνα ως ενιαίος χώρος με την αίθουσα συγκεντρώσεων και ψυχαγωγίας.

        9.Χρωματισμός: Το κτίριο επιχρωματίστηκε εσωτερικά και εξωτερικά με σεβασμό στην ιστορία του.

     10. Αντικατάσταση χώρων υγιεινής.: Οι παλαιοί χώροι υγιεινής ήταν πεπαλαιωμένοι, υποβαθμισμένοι και δεν πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές για ΑμεΑ.Αποξηλώθηκαν όλοι οι χώροι,έγινε νέα διαμόρφωση των χώρων, νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης – αυτόματος φωτισμός, και τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια και νέα είδη υγιεινής, που πληρούν τις προδιαγραφές ΑμεΑ.


1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9

1 - 9 / 17


Alexandros Sports Center
  • 21ης Ιουνίου 36
  • Τ.Κ. 61100 – Κιλκίς
  • Τηλ: 2341020733 / 2341029390
  • Φαξ: 2341075384
Paypal
ΙΒΑΝ GR21 0171 2220 0062 2204 0034 981

(Τράπεζα Πειραιώς - Δικαιούχος: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης)

Social Media

Login-iconLogin